Υποστηρικτική Τεχνολογία

ERGO YPOST 5

Υποστηρικτική τεχνολογία (Assistive Technology) είναι ένα ευρύ πεδίο συσκευών, υπηρεσιών, στρατηγικών και μεθόδων που εφαρμόζονται συνδυασμένα με σκοπό αφενός μεν να μειώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες αφετέρου δε να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Για κάποιους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες, είτε γνωστικές είτε σωματικές, η υποστηρικτική τεχνολογία στοχεύει να ενισχύσει και να βελτιώσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας. Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται το κάνουν αυτό παρακάμπτοντας, δουλεύοντας ή αντισταθμίζοντας τις συγκεκριμένες δυσκολίες ενός ατόμου. Στη λογοθεραπεία, η υποστηρικτική τεχνολογία χρησιμοποιείται για να παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία επικοινωνίας που βοηθούν ένα παιδί να διαβάζει, να γράφει, να εκφράζει ή να κατανοεί τη γλώσσα.

Logo White

Το Ειδικό Κέντρο Παιδιού είναι ένας χώρος ειδικών θεραπειών που δημιουργήθηκε μετά από την πολυετή εμπειρία μου στο τομέα της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης σε βρέφη ,παιδιά και εφήβους με νευρολογικές και νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Περισσότερα

espa2
© 2022 Ειδικό Κέντρο Παιδιού Πάτρας. Designed By Firstidea

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο Newsletter